Verighete

Vizualizati 1 - 0 din 0 inele
Vizualizati 1 - 0 din 0 inele

In ziua de astazi tinerii casatoriti prefera in general verighete din aur alb. Alegerea verighetelor de nunta, din aur alb sau galben, se rezuma la gusturile mirilor si la durabilitatea metalului. Aurul alb este de obicei amestecat cu nichel, zinc, cupru sau rodiu. Procentul de aur pur dintr-o verigheta este de obicei de 58.3 %, restul fiind format din alt material.
Verighetele din aur alb sunt placate de obicei cu rodiu pentru a le face mai stralucitoare si pentru a le da o culoare mai alba. Rodiul este foarte reflectorizant, extrem de tare si nu isi pierde luciul.

Verighetele din aur alb placate cu rodiu se uzeaza in decurs de 3-5 ani, depinde de cat de activi sunteti cand le purtati, si daca sunt tinute in compartimente cu alte bijuterii care le pot zgaria. Pentru a evita acest lucru depozitati-le in cutiute separate. Intretinerea unor verighete din aur alb nu este costisitoare, iar procedeul de replacare reda bijuteriilor un aspect nou si lucios. Puteti curata cu usurinta verighetele din aur alb la domiciliu. Cel mai simplu mod de a le curata este folosind o solutie formata din parti egale de amoniac si apa, desi exista in comert solutii speciale de curatare a bijuteriilor din aur alb, bazate pe amoniac. In cazul in care verighetele au pietre pretioase sau alte aplicatii, cel mai indicat ar fi sa le duceti la un specialist pentru a fi curatate. In cazul in care verighetele au santuri, margini adancite sau inscriptii, solutia ideala este curatarea lor cu ajutorul unei masini cu ultrasunete, care foloseste vibratii si apa pentru a curata locurile greu accesibile.

Desi aurul galben este folosit in mod traditional pentru verighete, aurul alb este preferat pentru aspectul argintiu, care este usor de combinat cu alte bijuterii. Aurul galben este considerat plictisitor, insa cei care inca il prefera, aleg sa-l combine cu aur alb pentru a-i da un efect modern. Daca inelul de logodna are o piatra din safir albastru sau topaz albastru, atunci alegerea unor verighete din aur alb este solutia ideala. Aurul alb se va combina perfect cu pietrele albastre de pe inelul de logodna.

Diferenta de durabilitate dintre aur alb si aur galben a fost pusa sub semnul intrebarii o lunga perioada de timp. Aurul pur este extrem de moale, pana la punctul in care nu poate fi transformat in bijuterii, prin urmare are nevoie de un aliaj pentru a deveni mai solid. Valoarea caratelor aurului este determinata de cantitatea de aur pur din verighete, prin urmare, durabilitatea si duritatea depind de acest lucru. Aurul alb este de obicei de 14 carate sau de 18 carate, in timp ce aurul galben poate avea mai multe carate. Avand in vedere acest lucru, verighetele din aur alb ar putea fi mai rezistente, desi nu exista nici un raspuns concludent pentru aceasta teorie.

Alegerea verighetelor de nunta este o decizie foarte importanta cu care mirii se confrunta, deoarece vor purta aceste bijuterii toata viata. Verighetele din aur sunt foarte frumoase si elegante si isi justifica pretul, chiar daca este necesara o replacare sau o curatare la cativa ani.
Google Code for Remarketing Tag